MENYELAM

MENYELAM

Pulau Redang menawarkan pelbagai hidupan laut yang mengkagumkan. 'Barracuda Rock' terletak di barat laut Batu Barat menjadi tumpuan dan lubuk ikan terkenal ini, manakala terumbu di sebelah barat Pulau Chipu mempunyai habitat terbesar anemone yang boleh dilihat mana-mana sahaja.

Gunung Mini menjadi tumpuan para penyelam di Redang tidak kira siang dan malam. Terumbu ini adalah habitat kepada ikan jenis angelfish, parrot, wrasses, ikan kerapu dan juga penghuni terumbu lain. Majoriti ianya terdiri daripada batu karang keras, ada juga  terumbu karang lembut berwarna-warni, cambuk laut dan penghuni laut yang lain. Hidupan laut pada waktu malam seperti ketam dan belut, dan juga landak laut merubah suasana laut pada malam hari.

Terokai hujung utara & selatan untuk terumbu yang lebih indah, melalui cerun kira-kira 4m 20m ke dalam tanah berpasir. Anda akan bersemuka dengan ikan pari, timun laut dan tapak sulaiman, selain daripada pelbagai jenis ikan mencari makan di batu karang. "Big Mount", yang terletak kira-kira 100 meter dari hujung utara, menjanjikan pertemuan menarik dengan ikan telinga gajah dan ikan alu-alu dan jerung paus yang muncul sekali-sekala.

Senarai Harga

Maklumat Lanjut Activiti